MUSY BEZ CUKRU

Musy – soki przecierowe bez dodatku cukru są gęściejsze od soków tłoczonych, bo zawierają przetarty miąższ owoców, zachowują jednak formę płynną. Miąższ zawiera najwięcej cennych dla zdrowia składników odżywczych. Soki przecierowe są świetnym dodatkiem do dań, deserów i napojów.

MUSY LEKKO SŁODZONE

Musy to soki przecierowe lekko słodzone cukrem trzcinowym (od 5% do 10% cukru). Zachowują płynną formę i podobnie do soków przecierowych można z nich sporządzać napoje oraz używać jako polewa do dań i deserów. Ich fantastyczny smak przypomina świeże dojrzałe owoce.

SOKI TŁOCZONE

Czysta natura, 100% soku ze świeżych owoców baz żadnych dodatków. Świetny smak zawdzięczamy temu że dobieramy najładniejsze, smaczne, dorodne owoce do tłoczenia. Sok jest zawsze tłoczony w tym samym dniu kiedy były zebrane owoce. Z dobrych owoców robimy dobry sok.

SYROPY

KONFITURY

Po raz pierwszy w tym roku wprowadzamy do sprzedaży konfitury ekologiczne. Staraliśmy się zrobić coś naprawdę pysznego i zdrowego. W konfiturach są całe owoce. Wszystko jest lekko posłodzone (można by powiedzieć lekko kwaśne lub lekko słodkie) w delikatnej galaretce z pektyny jabłkowej na bazie 100% soku z owoców. Nie przesadzamy z cukrem,  nie używamy konserwantów, ani polepszaczy. Produkcja odbywa się wyłącznie latem, kiedy są świeże owoce, ponieważ  nie używamy koncentratów, ani mrożonek. POLECAMY

ŻYWE OCTY

Nowością w naszej ofercie jest żywy ocet, który wytwarza dla nas zaprzyjaźniona firma, wyspecjalizowana w temacie octów. Są to octy powstające w naturalnej fermentacji, bez przyśpieszania (od 6 do 12 miesięcy), zawierają żywe kultury bakterii, mają piękny aromat i smak. Są naturalne, zdrowe i potrzebne naszemu organizmowi.